Hatay'ın Dörtyol ilçesinde milli mücadelede ilk kurşunun atılışının 97. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.
Numune Evler Mahallesi'ndeki İlk Kurşun Anıtı önünde yapılan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Kaymakam Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Tolunay Başer, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Türkiye Kuva-i Milliye Muharip Gaziler Derneği Dörtyol Şube Başkanı Mehmet Ergin anıta çelenk sundu.

Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, yaptığı konuşmada, Dörtyol'da atılan ilk kurşunun, milletin birlik ve beraberliğini gösterdiğini söyledi.

Milli mücadelede ilk kurşunun atılışının 97. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Mardinli, "Vatan evladı kahraman Kara Mehmet Çavuş'un attığı ilk kurşun, Türk milletinin en zor şartlarda dahi hiçbir güce boyun eğmeyeceğini, egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda da hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya göstermiştir" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Yaşar Toksoy da Dörtyol'un atılan ilk kurşunla bu gururu yıllarca yaşayacağını ve yaşatacağını kaydetti.

Saygı atışının yapılmasının ardından Erzin, Osmaniye ve Adana'dan gelen bir grup bisikletçinin yer aldığı yarışın başlangıcı yapıldı. 

Daha sonra ilk kurşunu atan Mehmet Kara ve arkadaşlarının Özerli Mezarlığı'ndaki kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.