Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitimde İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Rektörlük toplantı salonunda yapılan imza töreninde konuşan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, işbirliği protokolü ile üniversiteleri ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları kapsamında Hatay’da faaliyet gösteren, fen ve sosyal bilimler Projesi programı uygulayan üç okul arasında programın amaçları doğrultusunda eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmeyi, taraflar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Rektör Kaya, "İmzalanan protokol ile fen ve sosyal bilimler alanında ders seçen öğrenciler, bu dersleri üniversitemizle gerçekleşen iş birliği çerçevesinde daha etkin bir şekilde alma imkanı bulacaklar. Söz konusu protokol ile öğrencilerin akademik ortamlardan ve imkanlardan olabildiğince yararlanması planlanmıştır. Öğrenciler, eğitim koçluğu uygulamaları ile danışman öğretmenlerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlanabilecekler" dedi.
Konuşmaların ardından MKÜ ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Antakya TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İskenderun Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında yapılan işbirliği protokolü imzalandı.