Hatay Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından ortaokullar arası düzenlenen, "Eşitlik, Özgürlük, Adalet" konulu resim yarışması için ödül töreni düzenlendi.

Hatay Adliyesi Konferans Salonunda gerçekleşen ödül törenine, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Hatay Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Avukat Derya Ece Katayıfçı ve davetliler katıldı.

Düzenlenen programda konuşan Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Hatay Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu’nun düzenlediği yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Dönmez, anlamlı bir yarışma olduğunu belirterek, “Hatay Barosu Kültür ve Sanat Komisyonumuzun bir yıl önce lise düzeyince yapmış olduğu bu yarışma bu yıl biraz daha yaşı küçülterek düzenlendi. Bu yarışmayı çok anlamlı bulduğum için de özellikle sahiplenmek istedik. Hatay Barosunun Kültür Sanat Komisyonu ikinci senesinde ikinci yarışmayı düzenlemiş oldu. Gerçekten heyecan duyduğum o minik kalplerinizde hissettiğiniz heyecanın aynısını duyduğum bir araya gelişi sağlamış olduk. O yüreğinizle bugün o yarışmaya kattığınız bütün duygularınızı, düşüncelerinizi o heyecanı içimde hissederek geldim” dedi.

Hatay Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Avukat Derya Ece Katayıfçı ise geleneksel olarak düzenledikleri resim yarışmasının ikincisi düzenlediklerini söyledi. Katayıfçı, “Eşitlik, Özgürlük ve adalet” temalarının resim yarışmasında işlendiğini kaydederek, “Her biri ayrı bir dünya, her biri ayrı bir değer olan yarınımızın teminatı gençlerimizi öncelikle kutluyorum. Geleneksel hale getirmek için düzenlediğimiz ve bu yıl ikincisi düzenlenen “Eşitlik, Özgürlük ve adalet” temalı resim yarışmamız ile barış, adalet ve eşitlik bilincinin daha küçük yaşlarda gelişmesini sağlamak, gençlerimizde adaletli olmak, adaletli davranma bilincinin yerleşmesinde katkıda bulunmak istedik. Gençler sadece ülkemizin değil hayallerimizin de geleceği. Gençlerimiz, onlar her şeyimiz, geleceğimiz, güvencemiz, bizim yapamadıklarımızı yapacak olanlardır. Onlar dünyalarında çizdikleri resmi, ideallerini, barışı, huzuru, eşitliği ve adaleti umarım ki gerçek hayata da geçirebilirler ki yapacaklardır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından birinci seçilen Şehit Mehmet Şenol Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Kalaycı’ya ödülünü Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İkinci Odabaşı 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Ece Ezer’e ödülünü Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, üçüncü seçilen TED Koleji öğrencisi Eylül Kalacı’ya ödülünü Jüri Üyesi Doç. Dr. Seher Kurt ile Nimet Katayıfçı verdi.

Mansiyon ödüllerinin verilmesinin ardında adliye içerisinde sergilenen resimler gezildi.