Aydın, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sözün, kararın ve mührün millette olduğu bir günün yaşandığını söyledi.

Seçimin, mazlum bir coğrafyaya umut olması temennisinde bulunan Aydın, istikrar ya da eski Türkiye'deki köhneleşmiş dönem kararının verileceğini belirtti.

Aydın, yeni Türkiye'nin temellerinin 3 Kasım 2002'de atıldığını anımsatarak, "Bugün itibarıyla tüm demokratik ve ekonomik kazanımlarımızı muhafaza etmek, üzerine daha çoğunu eklememiz lazım. Özellikle yeni anayasa başta olmak üzere başkanlık modeli, Çözüm Süreci, paralelle mücadelede etkin bir kararlı duruşun sergilenmesi adına çok daha güçlü şekilde milletin kendi geleceğine oy vereceği bir gündür. Millet, sağduyu sahibidir. Bu ülkede kimin kendine hizmetkar olduğunu, kimin de efendilik yapmaya çalıştığını çok iyi bilmektedir. Dolayısıyla milletin iradesi karşısında kirli ittifakın içerisinde olan tüm muhalefete, siyasete, oyunlara ve projelere 'dur' deme günüdür. Bu millet geçmişte nasıl oyunları bozduysa, bugün de bozacaktır" ifadelerini kullandı.

- "Milletin huzuru, barışı bütün siyasetlerin üzerindedir"

Bir gazetecinin, "HDP barajı aşmadığı takdirde karışıklık çıkar mı?" sorusu üzerine Aydın, ülkenin eski Türkiye olmadığını ve milletin aydınlandığını dile getirdi.

Milletin, her şeyi çok net gördüğüne dikkati çeken Aydın, şöyle konuştu:

"Devlet tabii her yerde tedbirleri almış ve alacaktır da. Dolayısıyla milletin iradesi üzerine ipotek koymaya çalışanlara millet 'dur' diyecektir. 2002 yılında da MHP de HDP de barajı aşmadı. Ne oldu? Hiçbir şey olmadı. Eğer biz demokratik siyaset diyorsak, milletin iradesi diyorsak, seçim diyorsak, sandık diyorsak aslolan, o sandıktan çıkan sonuca hepimizin rıza göstermesi, saygı duymasıdır. Milletin vereceği karara en başta kendileri saygı duymalı. Milletin huzuru, barışı bütün siyasetlerin üzerindedir. Millet, huzurunu bozdurmayacaktır. Devlet gereken her türlü tedbiri alacaktır. Herkes rahat olsun, herkesin özgür iradesiyle hiçbir baskı altında kalmadan sandığa iradelerini yansıtmalarını bekliyoruz."

Aydın, CHP Adıyaman 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Selçuk Tabak ile bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.