Yaptığı sistemle benzine göre yüzde 60'a yakın yakıt tasarrufu sağlayan motor ustası, sistemini geliştirip tüm bölgeye pazarlamayı amaçlıyor. 

İlçede 12 yıldır otomobil tamirciliği yapan Ahmet Topal (30), her gün iş yerine motosikletiyle gidip geliyor.

Yüksek benzin fiyatı nedeniyle, motosikletine yakıt yetiştiremeyen Topal, çareyi, otomobillerde kullanılan LPG sisteminde buldu. 

Tamamı kendi fikri ve emeği olan LPG'li motosiklet projesini, hemen hayata geçiren tamirci, bir haftalık çalışmayla, motosikletine LPG sistemini kurmayı başardı. 

LPG yakıt deposu için çeşitli otomobil tankları deneyen Topal, bunları motosiklete monte edemeyince, yakıt tankı olarak piknik tüpünü kullandı. 

Projeyi ilk olarak tamirci arkadaşlarıyla paylaştığını ifade eden Topal, AA muhabirine, arkadaşlarının, LPG'li motosikletin sağlıklı çalışamayacağını düşündüklerini belirtti. 

Yaklaşık 3 aydır motosikletini LPG'li kullandığını kaydeden Topal, "O gün bugündür çok şükür bir problemle karşılaşmadım. Tüm ayarlarını yaptım. Sorunsuz şekilde motosikletimi tüplü olarak kullanıyorum" dedi.

Benzine oranla yüzde 60'a yakın tasarruf ettiğini ileri süren Topal, 1 litre benzinle 35 kilometre yol giderken, 1 litre LPG'yle yaklaşık 100 kilometre yol aldığını söyledi. 

-"Yangın söndürme tüpüyle değiştireceğim"-

LPG'li motosiklet projesinin deneme aşamasının başarıyla bittiğini ve bunu geliştireceğini anlatan Topal, sistemini daha güvenli ve estetik hale getirmek için bazı yenilikler yapacağını ifade etti. 

En başta motosikletin arka kısmındaki kutuya yerleştirdiği piknik tüpünü değiştireceğini belirten Topal, şunları söyledi: 

"Yakıt tankı olarak kullandığım piknik tüpü yerine yangın söndürme tüpü kullanacağım. Bunuda estetik şekilde motosiklete monte edeceğim. Ayrıca, beyni ve hortumları da daha güvenli şekilde kurup, projemi tamamlayacağım." 

Benzin pahalı diye LPG'ye geçtiğini vurgulayan Topal, "Hatay, Adana, Mersin bölgesinde motosiklet çok. Birçok iş yeri servislerini motosikletle yapıyor. LPG ile o işyerlerinin çok büyük tasarruf sağlayacağını düşünüyorum. Bunu iyice tanıtıp, tüm bölgede yaygınlaştırmayı amaçlıyorum" diye konuştu.