Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, “Rektör-Öğrenci Buluşmasında” öğrencilerle bir araya geldi.
Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen buluşmada Rektör Prof. Dr. Kaya öğrencilerin yaşadığı çeşitli sıkıntıları dinleyip giderilmesi hususunda gereğinin yapılacağını söyledi.
Mustafa kemal Üniversitesi’nin eğitim öğretime yaklaşık olarak 15 gün önce başladığını belirten Rektör Prof. Dr. Kaya, geleneksel hale gelen öğrenci yönetim buluşmasını iki yıldan beri yaptıklarını, 3. ve 4. yıldan sonra da mümkün olursa sürekli olarak yapmakta kararlı olduklarını vurguladı.
Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 1992 yılında kurulmuş köklü bir üniversite olduğunu söyleyen Kaya, “Üniversitemizin yaklaşık 25 yıllık bir eğitim hizmeti bulunuyor. Bilindiği gibi 11 fakültemiz, 8 meslek yüksek okulumuz, 4 yüksek okulumuz ve birçok merkezimiz bulunmaktadır. Bulunduğumuz yerde kalmayacağız ve yeni bölümler açmaya kararlıyız. Geçen yıl İskenderun Teknik Üniversitesi kuruldu. İskenderun’daki bölümlerimiz oraya dahil olarak bünyemizden yeni bir üniversite doğdu. Bu bizim küçüldüğümüz anlamına gelmez. Orada da bir hizmet veriliyor burada da bir hizmet veriliyor" dedi.
Konuşmasında 15 Temmuz başarısız darbe girişimine de atıfta bulunan Rektör Prof. Dr. Kaya şunları söyledi:
“Bilindiği gibi 15 Temmuz’da başarısız bir darbe girişimi oldu. Ve çok önemli bir süreçten geçmiş bulunuyoruz. Darbe Allah’a şükürler olsun milletimiz tarafından püskürtülmüştür. Aksi olmuş olsaydı memleketimizin başına ne geleceğini düşünmek dahi istemiyorum. Yaklaşık olarak 240 şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz. Gelecekte böyle bir darbe girişimine fırsat verilmeyecektir. Türk milleti darbeye karşı sokaklara döküldü ve demokrasi nöbetleri tuttu. Bu dünyada eşi benzeri olmayan bir gelişmeydi. Yönetim olarak öğrencilerimizden vatanımıza ve milletimize sahip çıkmalarını istiyoruz. İyi yurttaş olmak için bayrağımıza ve topraklarımıza sahip çıkmamız lazım. Kardeşliğimize sahip çıkmamız lazım.”