Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde askeri darbe girişimine karşı halk sokaklara döküldü.
Belediye hoparlöründen TRT’de yayınlanan bildiriye ‘itibar etmeyin, korsandır’ anonsundan sonra vatandaşlar araçları ya da yaya olarak belediye binası önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar sloganı attı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek sloganları da atılan mitingde çok sayıda vatandaş Emniyet Müdürlüğü ve Belediye binası önünde toplandı.
Belediye binası önünde ilk konuşmayı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi yaptı. Şanverdi konuşmasında, “Zaman demokrasiye sahip çıkma zamanıdır. Burada toplandınız. Demokrasimize sahip çıktınız. Biz bu ülkede darbe istemiyoruz. Hodri medyan seçime gidelim aday olsunlar. Biz askerimizi polisimizi seviyoruz. Ama darbeye karşıyız. Çünkü biz ülkemizi ve bayrağımızı seviyoruz” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili ve MKYK Üyesi Fevzi Şanverdi ise “Bu gün milletimizin birliğine beraberliğine kastetmek isteyen vatan hainleri Allah’ın izniyle an meselesi Türkiyemizin her noktasında silahlı kuvvetlerimiz polis teşkilatımız, milletimiz, halkımız demokrasimize sahip çıkmıştır. Şu anda 81 ilimizde her ilçelerimizde, her mahallesinde her noktasına milletimiz demokrasisine sahip çıkmıştır. Bugüne kolay gelmedik. Biz bu cennet vatan uğruna şehit düşmüş bütün askerlerimize polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu gün 79 milyon Türk Milleti bugüne demokrasisine sahip çıktı ve çıkmaya devam edecektir. Bu gün bu aziz millet kendilerine gereken dersi verecektir” diye konuştu
Bu arada camilerden sürekli ezan okunuyor. irlik ve beraberlik çağrısı anonsları yapılıyor. Belediye binası ve AK Parti binası önünde toplanan halk halen dualarla bekleyişini sürdürüyor. Çok sayıda vatandaşta araçları ile konvoy düzenledi.