Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, ''Saadet Partisi'ne Türkiye'nin ihtiyacı vardır. Saadet Partisi'nin mecliste ve iktidarda olmasına ihtiyaç vardır'' dedi.

Saadet Partisi'nin Ağustos ayı Olağan İl Divan Toplantısı'na katılmak üzere Hatay'a gelen Bitmez, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda buldu.

Bitmez, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin memlekete, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Türkiye'de ilk defa halkın oylarıyla bir cumhurbaşkanı seçildiğinin altını çizen Bitmez, halkın cumhurbaşkanı seçmesi noktasında Saadet Partisi olarak eksikliklerin olduğu kanaati taşıdıklarını söyledi.

Bitmez, halkın aday gösterme hakkının olmadığı bir seçimin, halkın oylarıyla neticelendiği şeklinde kabul etmenin doğru olmadığı düşüncesinde olduklarını ifade etti.

İktidarda bulundukları 1974 yılında, İsrail'in Gazze'de yaptığı benzer bir katliamın, Rumlar tarafından Kıbrıs'ta yaşatılırken asker göndererek zulme son verildiğini anımsatan Bitmez, şöyle devam etti:

''Saadet Partisi'ne Türkiye'nin ihtiyacı vardır. Saadet Partisi'nin mecliste ve iktidarda olmasına ihtiyaç vardır. Biz Avrupa Birliği peşinden koşmak yerine İslam Birliği'nin çekirdeğini oluşturan, D-8 örgütünü kurabilmiş, halen faaliyetini sürdürmekle beraber istediğimiz oranda olmasa da D-8'i hayata geçirmiş bir siyasi anlayışa sahibiz. Türkiye'de manevi tahribatın önlenmesi için önce ahlak ve maneviyat ilkelerini hayata geçirmiş, milli eğitimin düzeltilmesi ve gerçek manada bir eğitim sistemi oluşturulması için adım atmış siyasi hareketiz. Bundan dolayı Türkiye'nin Saadet Partisi'ne ihtiyacı vardır. İslam aleminin, dünyanın Saadet Partisi'ne ihtiyacı vardır. Bundan daha önemlisi Saadet Partililerin Saadet Partisi'ne ihtiyacı vardır.''

Türkiye'nin artık gerçek gündemine dönmesi gerektiğini vurgulayan Bitmez, ''Maalesef halkımız Türkiye'nin gerçek gündemine dönememekte, Türkiye'nin siyasileri gerçek gündemle ilgili icraatlar, işlevler yapamamakta, onlara bu konuda muhalefet de yapılamamaktadır'' diye konuştu.

İktidarın iç ve dış politikalarını eleştiren Bitmez, Türkiye'de ekonomik yıkım ve manevi tahribat olduğunu iddia ederek, Türkiye'de sınır illerinin ticaret hacminin sıkıntıya sokulduğunu kaydetti.

Toplantıya Saadet Partisi Hatay İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Necmettin Çalışkan ve partililer katıldı.