Samandağ Kaymakamlığı koordinasyonunda, milli birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla "Milli Birlik ve Kardeşlik" kahvaltısı gerçekleştirdi.
Kahvaltıya, Kaymakam Dr. Cahit Çelik, Garnizon Komutanı Emrah Nergiz, Samandağ Belediye Başkan Vekili İmren Aştah, Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Ferit Sandal, Emniyet Müdürü Namık Ayran, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Hristiyan Cemaati Başkanı Dr. Dimyan Emektaş, din ve kanat önderleri katıldı.
Kahvaltıya katılanlar, ülkenin, devletin, asker ve polisin her zaman yanında olduklarını dile getirerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.
"Aramıza fitne sokmak isteyenlere karşı dikkatli olmalıyız" diyen Dr. Kaymakam Cahit Çelik, şunları söyledi:
“15 Temmuz gecesi ilçemizde çok şükür sakin bir gece yaşadık. Hiçbir olay yaşanmadı. 15 Temmuz gecesinde ilçemizde görev yapan güvenlik güçlerimize başsavcımıza, 15 Temmuz gecesi devletine, vatanına, demokrasiye sahip çıkan onurlu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birliğimizi bozmaya çalışabilirler, aramıza fitne sokmak isteyebilirler. Bu tuzaklara düşmeyelim. Alevi- Sünni çatışması çıkarmak isteyenler olabilir. Burayı karıştırmak isteyen zihniyetlere dikkatli olmalıyız. Sizden Samandağ halkından isteğim birinden şüphelendiğiniz veya suçlu gördüğünüz zaman bize bildirin. Samandağ halkı huzurlu olursa bende huzurlu olurum. Duyarlı, sabırlı ve bizimle irtibatlı olun. Bir olursak birlik olursak burada olumsuzluklar olmaz” dedi.
İlçenin çok renkli, çok kültürlü yapısı nedeniyle bu tür provokasyonlar için hedef seçilebileceğini ifade eden Çelik, ilçede birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi.