Yaşadığı beldeyi rejim güçlerine karşı savunduğu sırada atılan bombanın yanında patlaması sonucu vücudu yanan, sol kolu kopan ve görme yetisini yitiren Mecid, varil bombalı saldırıda da annesi ve kardeşini kaybetti.

Yaklaşık 5 ay önce, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine daha önce gelen akrabalarının yanına yerleşen Mecid, burada hayata tutunmaya çalışıyor.

Mecid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce Şam'da yanında patlayan bombaların hayatını altüst ettiğini söyledi.

Olayda vücudunun büyük bölümünün yandığını anlatan Mecid, "Patlayan bir bomba yüzünden vücudum yandı, sol kolum koptu ve görme yetimi yitirdim. Daha kendi acılarımı atlatamadan, anne ve kardeşimi aynı bölgede varil bombalı saldırıda kaybettim. Babam ve bir diğer kardeşimden ise aylardır haber alamıyorum." diye konuştu.

Babası ve kardeşinin hayatından endişe ettiğini belirten Mecid, "Reyhanlı'da bir yakınımın yanına sığındım. Bir başına kalmak çok zor. Ailemin acısı beni daha çok üzüyor. Gözlerime kavuşmak istiyorum, bana yardım edilmesini bekliyorum." dedi.

Her şeye rağmen Suriye'de kalmaya çalıştığını dile getiren Mecid, "Rejim güçleri durmadan, her gün acımasızca saldırıyordu. Biz kendimizi, ailemizi ve çevremizdeki insanları korumak için mücadele ettik. Bir yıl önce yanımda patlayan bomba yüzünden, birine bağlı hayat sürdürmek zorunda kaldım." şeklinde konuştu.

Günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken Mecid, yeniden görebilmeyi ve ülkesine dönmek istediğini sözlerine ekledi.