Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, birlik ve beraberlikten ödün vermemek gerektiğini belirterek, Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadele ederken, tüm siyasetçilerin ülkenin temel değerleri için ortak noktada buluşup, vatanın bölünmez bütünlüğünü çok iyi anlatması gerektiğini belirtti.
Çukurova Belediyeler Birliği’nin Hatay’da düzenlediği ‘Mevzuat Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı’na Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’deki büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinin başkanları, belediye meclis üyeleri ve bürokratları katıldı.
Toplantı öncesi Başkan Hüseyin Sözlü ve yönetim kurulu üyeleri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Sözlü ve beraberindeki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, misafir oldukları Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde birlik ve beraberlik tablosu oluşturdu.
Ziyarette, Başkan Sözlü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör örgütlerine karşı vatandaşlarının can güvenliği ve ülkenin geleceğine yönelik tedbirleri değerlendirildi. Türkiye’nin zor şartlardan geçtiğini, birlik ve beraberlik içinde sıkıntılı günlerin üstesinden gelinebileceğini kaydeden Başkan Sözlü, “Biz seçilmiş kişiler olarak, elimizden geldiğince görevimizi en iyi şekilde yapmanın gayreti içindeyiz. İmkanlarımız doğrultusunda şehrimize ve halkımıza hizmete devam edeceğiz” dedi.

“Türk milletinin ihtiyacı Devlet Bahçeli’dir"
Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan biran önce kurtulması gerektiğini vurgulayan Başkan Sözlü, şöyle konuştu:
“Sorunların olduğu bu dönemde dayanışma olmalı ve herkes birlik ve beraberliğinden ödün vermemeli. Ülkemizde kargaşa çıkartmaya çalışan terör örgütlerinin meydana getirdiği sorun, ancak bizim birlik ve beraber oluşumuzla çözülür. Gerek ülke içerisinde, gerekse parlamentoda ülkeyi idare eden siyasilerin bir mutabakat dili geliştirmesi gerek. Şu an Türkiye’nin değerlerinin iç siyasete yönelmek değil, siyasi partilerin bu zor şartlarda birbirlerini anlayarak, ülkenin temel değerleri için ortak noktada buluşup, vatanın bölünmez bütünlüğünü anlatmaktır. Bizler Adana’da sektörler ve belediye arasında nasıl ki bir mutabakat dili kullanıyorsak, şuan Türkiye siyasetinin mutabakat dili de Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin dilidir ve Türk milletinin bu kaos ve kargaşa ortamında ihtiyacı olan dil de budur.”
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise Çukurova Belediyeler Birliği yönetim kurul ve üyelerini Hatay’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı. Savaş, konuk belediye başkanlarına Hatay’ın tarihi zenginlikleri ve gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında bilgi verdi.
Ziyaretin sonunda ev sahibi Savaş, belediye başkanlarına Hatay’a özgü çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Sözlü de, Savaş’a bozkurt heykeli, çini işlemeli cam ibrik ve el dokuması Saimbeyli kilimi hediye etti.