Suriye'deki olaylarda yaralanan ve akrabaları tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısına 3 yıl önce getirilen Muhammed Ahmet Kasır (42), o günden bu yana Reyhanlı ilçesinde bir binanın merdiven boşluğunda yaşıyor.

Türkiye'de tedavisinin ardından can güvenliği olmadığı için ülkesine dönemeyen Kasır'ın yeni yuvası, 3 katlı bir binanın çatı katındaki 2 metrekarelik merdiven boşluğu oldu.

Muhammed Ahmet Kasır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce İdlib'in Harim Kasabası'ndan yaralı olarak Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Tedavisinin Türkiye'de yapıldığını ve daha sonra can güvenliği nedeniyle ülkesine dönemediğini ifade eden Kasır, "Suriye'de hiç akrabam kalmadı. Artık oraya dönemem. Bunun için Reyhanlı ilçesinde bir merdiven boşluğunu kendime ev yaptım" diye konuştu.

Komşularının kendisine yatak, yorgan, soba verdiğini vurgulayan Kasır, maddi durumu olmadığını, bu nedenle ev kiralayamadığını ve merdiven boşluğunda kaldığını kaydetti.

Merdiven boşluğunun yeni yuvası olduğunu belirten Kasır, burada mutlu olduğunu, gününü Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek geçirdiğini söyledi.

Kasır, ülkesindeki olayların bir an önce bitmesini istediğini ve kendisine kucak açan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.