Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle aileleriyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Suriyeli çocuklar, Yayladağı ilçesindeki  konteyner okulda karne heyecanı yaşadı.

İlçede kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyeli ailelerin çocukları, hayırseverler tarafından yaptırılan konteyner okulda eğitim-öğretim sezonunu tamamladı.

Öğretmenlerinin ellerinden karnelerini alan öğrenciler, yaşadıkları sevinç ve heyecanı arkadaşları ve aileleriyle paylaştı. Karnelerindeki notları iyi olan öğrenciler sevinirken, kimileri de kötü notları nedeniyle göz yaşlarını tutamadı.

Okul Müdürü Muhammed Ali İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentlerde kalan çocukların eğitimlerine devam edebildiklerini ancak evlerde kalanların böyle bir şansının bulunmadığını belirtti.

Çocukların yaklaşık 1,5 yıla yakın okuldan uzak kaldığını ifade eden İsmail, hayırseverlerin desteğiyle Suriye Türkleri Derneği tarafından açılan konteyner okulun bu ihtiyacı önemli ölçüde giderdiğini anlattı.

İsmail, 12 sınıflı okulda ilkokuldan liseye kadar yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Suriye ve Libya müfredatı ile eğitim gören çocuklara Türkçe de öğretildiğine işaret eden İsmail, eğitim programının tamamlanmasıyla öğrencilere karne verdiklerini bildirdi.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdiklerini dile getiren İsmail, "Suriye'de çok gencimizi kaybettik, buradaki nesilleri kurtarmak adına eğitim görmeleri çok önemli. Savaş, büyüklerin yanı sıra çocukları da çok kötü etkiledi. Kimi anne babasını kimi de yakınını kaybetti. Psikolojileri alt üst oldu. Onlara yaşadıkları acıları bir nebze olsun unutturmak ve aynı zamanda her şeye rağmen eğitimlerine devam edebilmeleri sağlamak çok önemliydi. Bu noktada hayırseverler tarafından açılan bu okul onları biraz olsun mutlu etti. Türkiye halkı ve devleti sağ olsun" diye konuştu.

Bu yıl 3'üncü sınıfa geçen Hida Kömürcü de eğitimlerine devam edebilmelerini sağlayan Türkiye'ye teşekkür etti.

Tatil döneminde öğretmenlerini ve okulunu özleyeceğini aktaran Kömürcü, tatilin bitmesini sabırsızlıkla bekleyeceğini ifade etti.

Rahma Bozoğlan ise sınıfını birincilikle bitirerek 4'üncü sınıfa geçtiğini ve çok mutlu olduğunu kaydetti.