Ülkelerindeki savaşta hayatını kaybeden ve yaralanan Suriyeli çocukların öyküleri yürek burkuyor. Bunlardan biri de 8 yaşındaki Emira Casim. Emira'nın hayatı, yaklaşık 2 ay önce evlerine "varil bombası" isabet etmesi sonucu karardı.

 Bombanın etkisiyle küçük kızın yüzünün tamamı ve vücudunun büyük bölümü yandı. Suriye'deki sağlık ocaklarında ilk müdahalesi yapılan Emira, ailesi tarafından hastane bulamadıkları için Türkiye'ye getirildi. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde hayırseverlerin kendileri için oluşturduğu çadıra yerleşen Casim ailesi, kızlarına uzanacak yardım elini bekliyor.

AA muhabirine, yaklaşık 2 ay önce Türkiye'ye geldiklerini anlatan Baba Abdullah Casim (40),  evlerine isabet eden bombanın kızının hayatını kararttığını söyledi.

Tek isteğinin kızının eski günlerdeki gibi gülebildiğini görmek olduğunu belirten Casim, şunları söyledi:

"Ülkemde savaş ve çatışma durmaksızın devam ediyor. Biz son ana kadar direndik ve ülkemizde kaldık. 6 evladım daha var, şükür onlara bir şey olmadı. Evimize isabet eden bomba kızımı bu hale getirdi. Tek isteğimiz bir an evvel estetik ameliyat yapılarak eski günlerindeki gibi gülebilmesi." 

- "Kızımın tek isteği eski yüzüne kavuşması"

Türkiye'ye geldikleri için çok mutlu olduklarını anlatan Casim, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçimimizi günübirlik işlerle karşılıyoruz. Bazı geceler kızım ağrıları yüzünden uyuyamıyor. Onu tedavi ettirecek paramız yok. Bize yardım edilmesini bekliyoruz. Bize kucak açan Türk halkına çok minnettarız. Havaların ısınmasıyla çadırda duramaz hale gelen kızım, zamanının büyük bölümünü kendisi gibi çevredeki Suriyeli çocuklarla oyun oynayarak geçiriyor. Kızımın da tek isteği estetik ameliyat olarak eski yüzüne kavuşması."