Reyhanlı'da kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda ve kiraladıkları depoda kalan Suriyeliler, havaların soğumasıyla ısınma problemi yaşamaya başladı.

Sığınmacılardan Garip İhsen, AA muhabirine, eşi ve 4 çocuğuyla Hama'dan kaçtıklarını, Türkiye-Suriye sınırında bulunan Atme çadır kentinde 1 yıl kaldıklarını 5 ay önce de Reyhanlı'ya geldiklerini kaydetti.

İlçede kalacak yer bulamadıkları için boş araziye kendi imkanlarıyla çadır kurduklarını ifade eden İhsen, eşinin hurda toplayıp sattığını, 10 yaşındaki oğlunun da tarlada çalıştığını söyledi.

Çadırda 6 kişi kaldıklarını belirten İhsen, şunları anlattı:

"Eşim ve çocuğum çalışmazsa aç kalırız. Kazandıkları parayla karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Aç yattığımız günler de oldu. Yaşamak çok zor. Çadırda elektrik ve su imkanı yok. Çadırın dışına taşla yaptığımız ocakta, etraftan topladığımız çalı ve tahta parçalarını yakarak yemek pişiriyoruz. Hava çok soğudu. Çocuklarım üşüyor. Isıtabilmek için onları battaniyeye sarıyorum. Çocuklarımın kışlık elbise bile yok.''

- Depoda 25 kişi

Şemsa Casem de eşi, 6 çocuğu ve diğer yakınlarıyla Hama'dan 1 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Reyhanlı'da kiraladıkları bir depoya 3 aileyle sığındıklarını ifade eden Casem, brandalarla böldükleri mekanda yaşamaya çalıştıklarını anlattı.

Depoda 25 kişi kaldığını belirten Casem, "Çocuklarımız tarlada çalışarak para kazanıyor. Hava soğudu, sobamız yok. Sadece battaniye ve sünger yatağımız var. 3 çocuğumu battaniyeye sararak ısıtmaya çalışıyorum. Anne olarak bu beni kahrediyor. Çocuklarımız hastalanıyor. Sabretmekten başka elimizden bir şey gelmiyor" diye konuştu.