Hatay Büyükşehir Belediyesi meclisi, Antakya’daki Vali Ürgen Meydanı’nın adının Şehit Ömer Halisdemir Meydanı olarak değiştirilmesine karar verdi.
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumu, Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda 24 madde görüşülerek karara bağlandı. Antakya, Payas, İskenderun ilçelerindeki belirli noktaların isim değişikliklerine ilişkin komisyon raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantının öne çıkan isim değişikliği maddeleri ise şöyle oldu:
Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında 256 nolu karar ile Sosyal Hizmetler, Halkla İlişkiler ve Adlandırma Komisyonu’na havale edilen Antakya ilçesi Vali Ürgen Meydanı’nın adının Şehit Ömer Halisdemir Meydanı olarak değiştirilmesi ve 261 nolu karar ile Antakya ilçesi “ 75. Yıl Bulvarı”nın isminin ‘15 Temmuz Şehitler Bulvarı’ olarak değiştirilmesine ilişkin komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi.
Büyükşehir belediyesi Meclis Toplantısı’nın üçüncü oturumu, 23 Kasım Cuma günü saat 14.00’te yapılacak ve üçüncü oturumda 2017 bütçesine ilişkin maddeler görüşülecek.