Hatay'da köylüler tarafından av tüfeği ile kanadından vurulmuş halde bulunan baykuş, hayvan barınağında tedavi altına alındı.

Köylüler, kanadından av tüfeği ile vurulmuş ve uçamaz halde buldukları baykuşu,  Hatay Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na getirdi. Yetkililer, ilk müdahalede yaralı baykuşun, tarlalarda fare ve haşerelerle beslenen nesli tükenme tehlikesi altında olan "Peçeli Baykuş" olduğunu belirledi.

Hayvan barınağı sorumlusu Remzi Güven, baykuşun kanadında bulunan saçmaların çıkarıldığını, kanadının kesilebileceğini kaydetti.

Baykuşun kanat eklemlerinin tamamen kopmuş vaziyette olduğunu ifade eden Güven, "Baykuşun yaralarından dolayı eski haline dönmesi pek mümkün gibi görünmüyor. Veteriner hekimlerimizle beraber günlük tedavilere devam ediyoruz. Yaşam şansı çok az görünse de veteriner arkadaşlarımızla nesli tükenmekte olan 'Peçeli Baykuş'u yaşatmak için çalışacağız" dedi.

Hatay Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli de son 3 yılda barınağa yaralı olarak yaklaşık yüz şahin ve kanatlı hayvanın geldiğini belirtti.