Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Marmara Bölge Başkanı Ali Gülbey, Iğdır’ın Tuzluca ilçesinin giriş ve çıkışlarındaki Ermenice “Hoşgeldin ve güle güle” yazılarının sökülmesinden dolayı yaptığı yazılı açıklamayla yetkililere teşekkür etti.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan ASİMDER Marmara Bölge Başkanı Ali Gülbey, Tuzluca ilçesinin giriş ve çıkışına yazılan Ermenice sözlerin ilçe halkını ve bölgede yaşayan insanları çok üzdüğünü söyledi. Yazılan Ermenice harflerin altından gelip gittikçe 1915-1918 yıllarında Ermeni çetelerince atalarına yapılan katliamları anımsattığından dolayı çok üzüldüklerini belirten ASİMDER Marmara Bölge Başkanı Ali Gülbey, “Iğdır’ın Tuzluca Belediye tarafından anlamsız ve anlaşılmayan bir nedenden dolayı giriş ve çıkışa dört dilde (Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Ermenice) “Hoş geldin, güle güle” yazılarının yazılması ilçe kardeşliğine zarar vermiştir. İlçede Ermenilerin yaşamadığı ve yılda birkaç Ermeni turistin ya geldiği yada gelmediği ama buna rağmen belediye ilçenin giriş ve çıkışına Ermenice yazması ASİMDER Marmara öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekmiş hatta Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine de zarar vermiştir” dedi.
Gülbey, “Ermenice harflerin aylar sonrada olsa sökülmesi bir sağduyu ve toplumun rahatsızlığına duyarlı olmaktır. Bu sağduyu ve duyarlılık gösteren seçilmiş ve atanmış tüm yetkililere teşekkür ederiz. İlçemiz ve şehrimiz adına rahatsızlık veren bu yazıların sökülmesi toplumumuz içerisindeki gergin havanında sona erdirmiştir. Ermeni lobisinin ve Ermenistan devletinin Avrupa’da Türkiye karşıtı yalan propaganda yaparak sözde Ermeni soykırımı tasarılarını rüşvet ve çeşitli siyasi menfaat vadeleriyle parlamentolardan geçirdiği bu günlerde böyle haberler halkımızın moralini düzeltecektir. Ermenistan’a binlerce Türk turistin gitmesine rağmen bir şehrin veya caddenin girişinde Türkçe yönlendirme veya hoş geldin yazısı göremezsiniz. Bu yazıların sökülmesi isabetli olmuş ve sağduyu kazanmıştır. Tekrardan ASİMDER Marmara adına bu olayda emeği geçen tüm yetkili, basın mensupları ve STK’lara teşekkür ederim” şeklinde belirtti.