Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) üyeleri, Türkiye’nin Nahçıvan Başkonsolosu Nihat Erşen’i ziyaret etti.
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey ve beraberindeki AK Parti Aralık İlçe Belediye Başkanı Bayram Teksay, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Iğdır Küçük Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Atakan Taşkınsu, ASİMDER Genel Başkan yardımcıları Zeki Tumay ve Erhan Hacıkasımoğlu ile bazı belediye meclis üyeleri ile iş adamları, Türkiye’nin Nahçıvan Başkonsolosu Nihat Erşen’i makamında ziyaret ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Nihat Erşen, derneğin yaptığı faaliyetlerin çok önemli olduğunu belirterek, “Böyle önemli heyetin Karabağ’da yapılan savaşta şehit olan Azerbaycanlı askerlerin cenaze törenlerine gelip katılması ve ziyaret etmeniz, bu iki ülke milletinin gerçekten bir millet olduğunun tespitidir. Nasıl iyi günde bir birimizin yanında oluyorsak kötü günde de bir birimizin yanında olacağız. Türkiye üzerindeki Ermeni diasporasının yaptığı asılsız iddialar karşısında, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaptığınız faaliyetler taktire değerdir. Derneğinizin, Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen Türk diplomatlarını sahiplenmesi, bu konuda yaptığı anma programlar içinde bir diplomat olarak teşekkür ederim. Konsolosluğumuz, Nahçıvan’da bulunan Türk vatandaşlarının evi olduğu gibi sizlerinde evi olduğunu hatırlatmak istiyorum” dedi.
ASİMDER Genel Başkanı Gülbey ise, “Dünyada tahmini olarak bulunan 350 milyonluk Türkün ve Müslüman aleminin gözü kulağı Karabağ’da yapılan savaştadır. Bu şehitler sadece Azerbaycan’ın değil tüm Türk ve Müslüman aleminin şahididirler. Onun için bizlerin bu ziyaretlerde bulunmamız bir borç ve görevdir. Ermeni faşizminin hep karşısında dik durduk, bundan sonrada dik duracağız. Azerbaycan’ın bu haklı mücadelesinde sonuna kadar hem canımız hem de malımızla yanındayız. Tüm dünyanın bilmesi gerek ki Türkiye ile Azerbaycan ayrılmaz bir vücutta etle tırnaktır. Sizlerde ülkemizin burada iyi temsil ettiğinizi duydukça çok memnun oluyoruz. ASİMDER ve heyetimiz adına, iki ülke kardeşliği adına yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı size ve çalışanlarınıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Başkonsolos Nihat Erşen’e Ermeni çetelerinin bölgede yaptığı katliamları içeren tarihi kitaplar hediye etti.