Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar’ı makamında ziyaret etti.

Dernek faaliyetleri ve kuruluş amacı hakkında bilgi veren ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “Ermeni lobisine ve Türkiye’deki destekçilerine karşı bir olursak ancak alt edebiliriz. ASİMDER Genel Merkezi olarak Türkiye Azerbaycan dernekleri Federasyonu ve bağlı olan derneklerinizle ortak hareket etmeye her zaman varız. Bu teklifimizi Türkiye’de Ermeni lobisi ve yandaşlarına karşı faaliyet gösteren tüm teşkilatlara yapacağız. Artık gün birlik ve beraberlik günüdür. Önümüzdeki sözde Ermeni soykırımını bahane ederek özellikle İstanbul Taksimde gösteri yaparak bizlere ve atalarımıza katil diyen zihniyete karşı hukuk çerçevesinde tepki göstermeyin zamanı geldi hatta geçmiştir. Bizler ata toprağımız olan İrevan Hanlığı (Ermenistan) da bulunan göy mescide Cuma namazı kılmak istedik Ermenistan devlet politikamız nedeniyle izin veremeyeceklerini bildirdiler. Bu küçük ülkenin devlet politikası varken Türkiye gibi büyük bir ülkenin devlet politikası yok mu? Ermeni lobisi ve destekçileri yapacakları her programları için Valiliklerimizden izin istediklerinde atalarımıza milletimize katil diyeceklerini bile bile izin veriliyor. Biz dernekler bir araya gelirsek bu tür oyunları bozarız. Devlet yetkililerimizin yurt dışında 1915 olayları için verdiğimiz mücadele ile ülke içerisinde yaptıkları arasında bu izinleri vererek bir tezat durum oluşturmaktadırlar” dedi.

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dündar ise, “ASİMDER’in olarak yapmış olduğunuz bu ziyaretten memnuniyet duydum. Çalışmalarınız taktire şayan sizlerle de birlikte Ermeni lobisine ve destekçilerine karşı mücadele vermek tabi ki isteriz. Bizlerde yıllardır Türkiye Azerbaycan dernekleri Federasyonu Genel Merkezi olarak bu birlikteliğin sağlanması için mücadele verdik ama maalesef istediğimiz şekilde olmadı. Bizlerde sözde Ermeni soykırımını savunan teşkilatlara veya gruplara devlet kurumlarınca izin verilmesi rahatsız etmektedir. Önümüzdeki 24 Nisan günü yapacağınız faaliyetlere Federasyonumuza üye tüm derneklerimizle destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey’e Azerbaycan tarihi ve Ermeni çetelerinin yapmış olduğu katliamları içeren kitaplar hediye etti.