Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, sevgi evlerinde kalan öğrencileri ağırladı.
Sevgi evlerinde kalan çocukları makamında kabul eden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, onlara hediyeler vererek öğle yemeğini birlikte yedi. Daha sonra Iğdır Üniversitesini ziyaret eden sevgi evleri öğrencileri, yetkilileri eşliğinde yüksekokulları, üniversitedeki önemli laboratuvarları, derslikleri ve bölümleri gezerek, yüksek öğretim gören ağabey ve ablarıyla birlikte bir saatlik derse katıldılar.
Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yılmaz, bu ziyarette öğrencilere mesleki olarak meraklarını gidermek adına bilgiler verdiklerini söyledi. Yılmaz, “Çocuklarımız gelecek yaşantılarına sağlıklı adımlar atabilmelerine zemin olacak böylesi ziyaretleri gerçekleştirmeleri elbette çok önemlidir. Bizde onların geleceklerinde edinecekleri meslekler ile ilgili bir nebzede olsa fikir verdik. Çocuklarımızı yüksek öğrenime özendirmek amacıyla öğrenci ağabey ve ablalarıyla buluşturduk, sembolik olarak derse katıldılar. Birlikte yemek yedik, kampüsümüzü gezdirdik, birim yetkilerinden bilgiler aldılar. Buradaki amacımız; onlarda bu geziden edinecekleri tecrübelerle mesleklerinin seçmelerine bir ışık olabilmektir” dedi.
Gün boyu devam eden bu önemli etkinliğe katılmaktan dolayı son derece memnun oldukların dile getiren öğrenciler ise; ev sahipliğinden dolayı Rektör Yılmaz’a teşekkürlerini ilettiler.