Iğdır Üniversitesinde ‘Aile içi Eğitim’ konulu bir panel düzenlendi.
Karaağaç Kampüsü konferans salonunda düzenlenen panele Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Şadi Eren, Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Iğdır Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Alhan, Yrd. Doç. Dr. Abdulhalim Oflaz, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Harun Kıylık, sosyal çalışmacı Özlem Sarıkaya, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. “Aile İçi Eğitim” konulu panelin başkanlığını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Şadi Eren, “Üniversiteler üniversal bilginin harmanlandığı ve değerlendirildiği evrensel kurumlardır. Doğuda küçük illerden biri olan Iğdır’da sekiz yıl evvel bir üniversite açıldı ve yoluna devam ediyor. Üniversitelerin varlık sebebi, aynı zamanda bu gibi organizelerdir. Üniversite sadece sınıflarda ders anlatılması değildir. Üniversite bilginin üretilmesi ve bu bilgilerin tatbikat alanına konulmasıdır” dedi.
Panelistlerden İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ise, “Yaşadığımız dünyada Allah’ın ihsan ettiği nimetleri görerek şükretmek, imtidalar karşısında sabır ve metanet göstermek, problemleri tespit ederek onları gidermeye zaman ayırmak insani bir erdemliktir. Problemler arasında can yakıcı iştenlikli olanı tespit etmek ve giderebilmek için ilmi, irfanı, ahlaki ve ticari imkanları seferber ederek; önce küçültmeye çalışmak, sonra giderebilmeye gayret etmekte bir ferasettir” şeklinde konuştu
Daha sonra diğer panelistlerin konuşmasının ardından, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Şadi Eren’in katılımcılara kendi yazdığı bir kitabı hediye etmesinin ardından program son buldu.