Orman ve Su İşleri Iğdır İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Iğdır’da av bayileri denetlenirken, ’4915 sayılı Kara Avcılığı’ hakkında bilgilendirme yapıldı.
Orman ve Su İşleri Iğdır İl Müdürü Mete Türkoğlu yaptığı açıklamada, "Sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmaları, geliştirilmeleri, avlanmalarının kontrol altına alınması, avcılığın düzenlenmesi, av kaynaklarının milli ekonomi açısından faydalı olacak şekilde değerlendirilmesi amacına yönelik olarak çeşitli esaslar, önlemler, yasaklar ve yaptırımlar içermektedir. Bu kapsamda Bu ödemelerle ilgili olarak düzenlenecek katılım payı cetvelleri aynı süre içinde şube müdürlüğümüze verilmesi gerekmektedir. Katılım payları süresi içinde yatırılmadığı takdirde, yatırmayanlar hakkında 21 Temmuz 1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uygulanacaktır” dedi.
Türkoğlu, "Denetimlerde 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunun, 8. maddesinde belirtilen, av bayilerince satışı yapılan, ateşli, ateşsiz, yivli, yivsiz av tüfekleri ile mermi, fişek, barut, saçma, çekirdek, kapsül ve kovanların perakende satışında satış bedelinin KDV hariç yüzde 2’lik kısmı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesine katılım payı olarak satışı takip eden av bayisi tarafından; üçüncü ayın son gününe kadar yatırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.