Iğdır’da, “Çemberimde Gül Oya Projesi” kapsamında sergi açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından E-Twinning Projesi kapsamında gerçekleştirilen sevgi, dostluk ve kardeşlik temalarının işlendiği "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Iğdır’da açıldı. Sergide, 81 ilden okulların katılımıyla unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerler tanıtılıyor. Kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin tanıtılması, yeniden gözler önüne serilmesi amacıyla 81 ilden gelen çemberler, oyalar, yazmalar, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöreye ait yemek tarifleri, işlemeler, el sanatları, kültürel varlıklar, Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı’nda kurulan çadırda beğeniye sunuldu.
Sevgi, dostluk ve kardeşlik temalarının işlendiği sergiyle farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmanın yanında dili, dini, ırkı ne olursa olsun önce insan olmanın öneminin kavranması amaçlanıyor.
Projenin Iğdır ayağının koordinatörlüğünü Iğdır Enginalan Köyü Ortaokulu üstlendiğini ifade eden Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, E-Twinning Projesi kapsamında gerçekleştirilen "Çemberimde Gül Oya" Projesi’nin 81 ilin kültürel motiflerinin, o kente özgü değerlerinin, il il gezdirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Enginalan Köyü Ortaokulu’nun 81 ili tanıtan bir sergiye öncülük ettiğini belirten Müdür Cırıt, “Burada projenin 2’nci sergisini açtık. Bu proje 81 ilin tamamını dolaşacak. Biliyorsunuz Türkiye’de yaşayan birçok topluluklar var, halkımız çok çeşitlilikleri var ve mozaik bir ülkemiz var. Biz eğitim camiası olarak; ülkemizin kültürel özelliklerini tanıtmak birinci önceliğimizdir. İnsanlarımızın emeğiyle yaptığı çok güzellikler burada sergilenmektedir. Bu anlamda burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Enginalan Köyü Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yaver Türkeli de, “Bütün illerde düzenlenen bu projeye bizde Iğdır’dan destek verdik. Bizde yöremize özgü yemek çeşitlerimizi ve gelenek göreneklerimizi unutmamak adına hazırlıklar yaptık. Onları burada sunduk ve diğer illerde gelen motifleri de burada halkımıza sergiledik. Her ilin kültürünü burada tanıtmaya çalıştık, buradaki insanlarımızın ilgi büyük oldu” şeklinde konuştu.