Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü düzenlediği program ile 15 Temmuz darbe girişimine karşı dini alimlerle birlik ve berberlik buluşması gerçekleştirdi.
Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nun darbe girişimine karşı Iğdır İl Emniyet Müdürlüğünün Iğdır Polis Evi’nde düzenlediği toplantıya Iğdır Valisi Ahmet Turgut Alpman, Iğdır Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Behlül Salmanı ile kentteki camilerde görev yapan imam ve mollalarla ile dini alimler katıldı.
Şehitler için okuna Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından burada açılış konuşması yapan Iğdır İl Emniyete Müdür Yüksel Babal, birlik ve beraberlik adına toplanmış bulunduklarını söyledi.
İl Müftüsü Cüney Kulaz da konuşmasında, "Burada bulunmaktan son derece mutluluk hissediyorum. 15 Temmuz musibetinden sonra Iğdır’da ve Türkiye’de sen, ben, şu aşiret, şu kabile gibi hiç bir şey kalmadı. Hepimiz burada Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olarak varlığımızı kabul ediyoruz. Unvanı olmayan ama millet damgasını dünyaya tanıtan bir millet olgusunu kabul ediyoruz. Bu ’millet’ varlığıyla da onur duyuyoruz" dedi.
Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Behlül Salmanlı ise, “Peygamberimiz buyuruyorlar ki, "vatan sevgisi imandandır". Eğer iman bir insanın dilinden kalbine geçmemişse işte akıbeti böyle olur. Böylesine kendini din adamı gösteren ama insanlığı fitne ve fesatta çekmek için her türlü fitnecilerle işbirliği yapan Fethullah Gülen ve benzeri, ülkemizin düşmanları, ülkemizi bölmek için el ele vermiş, ülkemizi parçalamak için darbe girişimine teşebbüs ettiler. Fakat bir şeyin hesabını yapamadılar. Herkesin bir hesabı vardır, ama Allah’ın da bir hesabı vardır” şeklinde konuştu.
“Duanın önünde ne tank durabilir, ne top, ne helikopter nede füze durabilir”
Salmanlı, “Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin 15 Temmuz gecesi dünyaya ders verdi. O gece bütün halkımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ’sokaklara dökülün’ çağrısıyla birlikte sokaklara döküldüler. Bizler de oradaydık, hep beraber, halkımızla birlikte, sohbetler ederek, değerli hocalarımız camilerden selalar okuyaraktan sokaklara davet ettiler. Hz. Ali şöyle buyurur, "Dua müminin en etkin silahıdır", duanın önünde ne tank durabilir, ne top, ne helikopter nede füze durabilir. İnsanları öldürebilirsiniz ama insanların inancında birşey eksilmediği sürece bu insanlar vatan için, çünkü imandan kaynaklanıyor vatan sevgisi, o insan öldüğü zaman diyor ki "ben şehit olacağım". Ölümlerin en yüce rütbesine erişeceğini bildiğinden dolayı kendilerini siper ettiler. Bir kısmı şehit oldular, şehitlerimizi Çanakkale’den, Sakarya’dan, Edirne’den Iğdır’a tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve kahraman gazilerimize şükranlarımı arz ediyorum."