Iğdır’da, Türkiye İmam Hatipler Platformu, ’Bu Ülke İçin Varız, Hep Bir Aradayız’ programı kapsamında iftar yemeğinde buluştu.
Özel bir düğün salonunda verilen iftar yemeğine, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof, Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Ak Parti 21. ve 23. Dönem Iğdır Milletvekili Ali Güner, Yeni Dünya Vakfı Iğdır Temsilcisi Abdulcebbar Baştemur, İlim Yayma Cemiyeti Iğdır Temsilcisi Nevzat Aycil, Ensar Vakfı Iğdır Temsilcisi Ünal Zaman, İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Başkanı Yakup Özdül, Türgev ve Türkiye Gençlik Vakfı Iğdır Temsilcisi Muhammet Sait Güner ve protokol ile STK üyeleri katıldı.
Programda açılış konuşması yapan Platform Başkanı ve Yeni Dünya Vakfı Iğdır Temsilcisi Abdulcebbar Baştemur, Türkiye İmam Hatipler Platformu İmam hatiplerin gururu Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan himayalerinde, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı , İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Türgev ve Türkiye Gençlik Vakfı koordinesinde 81 ilde kurulmuş bir platform olduğunu söyledi. Bu platformunun amacının imam hatipleri yaşatmak olduğuna dikkat çeken Baştemur, “Bu nesiller; yeni dünya, yeni dünya tesisi edilme noktasında, insanlığın kurtuluşu için sadece elini değil, bedenini ortay koyacak kadar cesaretli ve fedaker bir nesildir. Her türlü zulme karşı adaletli, şefkati, merhameti savunan bir nesildir. Türkiye 28 Şubatta imam hatipler ağır darbeler almıştır. Ancak Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin imam hatip okulları tekrar eski günlere dönmeleri için büyük gayretler göstermiştir, bunun sonucunda yine imam hatip okullarındaki okur sayısı artmıştır” dedi.
Programdaki konuşmasında 28 Şubat dönemine değinen Ak Parti 21. ve 23. Dönem Iğdır Milletvekili Ali Güner de, o dönemde imam hatipli çok gencin mağdur olduğunu, özellikle başı bağlı genç kızların, sırf başörtülerinde dolayı üniversitelere alınmadığını ve geleceklerini karartıldığını söyledi.
Güner, “Bu gün imam hatipten çıkan bir genci, asla bu ülkeyi bölmeye çalışan terörün içerinde göremezsiniz! Çünkü imam hatip eğitimi almış birey dini bütündür, Allah korkusu vardır, vatanına, milletine, dinine ve bayrağına bağlıdır. Bu noktada imam hatiplinin önemi ortaya çıkar” şeklinde konuştu.
AK Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz da, misafirlere yaptığı selamlama konuşmasında, “Bu memleketin esas harcını oluşturan İmam Hatip Okulları’dır. Geçmişte yaşadıkları sıkıntılara hükümetimiz son verdi. Vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirilmesi konusunda büyük bir misyon üslenen bu okullara ve öğrencilerine sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alman’ın yaptığı kısa konuşmanın ardından, Iğdır İl Müftüsü Cüney Kulaz, okuduğu yemek duasının ardından program son buldu.