Iğdır İl Müftülüğü’nün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğum yıl dönümü münasebetiyle düzenlediği “Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" konulu Kutlu Doğum programı coşkuyla kutlandı.
Iğdır İl Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen programa Iğdır Valisi Davut Haner, Belediye Başkanı Murat Yikit, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, kurum müdürleri, imam-hatipler, Kur’an kursu öğreticileri, emekli din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Iğdır’da bu yıl açılan 4-6 yaş arası Kur’an kursunun minik öğrencilerinin oluşturduğu ‘Minik İlahi Korosu’nun okuduğu ilahiler ve hadisler büyük beğeni topladı.
İlahi korosunun okumuş olduğu ilahilerin ardından Vali Haner ve Müftü Kulaz, çocuklara hediyeler verdi.
Ardından Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mürsel Ata, “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım” konulu konferans verdi.
Konferans sonunda İl Müftüsü Cüneyt Kulaz; müftülükçe tertip edilen ‘Kutlu Doğum’ programına konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Mürsel Ata’ya katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.
Program sonunda il genelinde yapılan ‘Kutlu Doğum’ temalı şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.