Iğdırlılar FETÖ’nün darbe girişimine karşı, mehteranlı demokrasi nöbeti düzenledi.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nın darbe girişimini protesto eden Iğdırlılar mehteranla yürüyüş yaptı. Iğdır Valiliği’nin organizasyonuyla Tansu Çiller Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş, Zübeyde Hanım Bulvarı’ndan Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağına kadar devem etti. FETÖ karşıtı sloganlar atan kalabalığa evlerinin camlarına Türk bayrağı asan vatandaşlar da balkonlara çıkarak destek verdi.
Yürüyüşe, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras ve Av. Ahmet Tutulmaz, Iğdır Valisi Ahmet Turgut Alpman, Iğdır Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.
Iğdır Valiliği önünde kurulan platformda ellerinde Türkiye-Azerbaycan bayrakları sallayan binlerce Iğdırlı, mehteran takımının verdiği konserle demokrasi nöbetini şölen havasına çevirdi.
Iğdırlılar, hain girişime karşı Cumhurbaşkanı Başkomutan Erdoğan’ın ikinci emrine kadar nöbeti tutacaklarını söyledi. Programda iş adamı Tacettin Şimşek katılımcılara döner, ayran ve çay ikram etti.
Yemek servis eden Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, iş adamlarının demokrasi nöbetçilerini yalnız bırakmayarak ikramlarda bulunduklarını, bu manada, iş adamlarına bu ihsanlarından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.
İş adamı Tacettin Şimşek, "Bu darbe girişiminde ülkenin bütünlüğü için fedakarca demokrasi nöbeti tutan vatandaşların yanındayız. Bu manada, biz de ikramlarda bulunuyoruz. Bu hain darbe girişiminde dik duran tüm halkımızı kutluyorum" dedi.