Iğdır’da Ramazan davulcusu 2 kardeş, bindikleri motosikletleri ile 5 mahalleyi sahura uyandırıyorlar.
Tüm yurtta olduğu gibi Ramazan heyecanı Iğdır’da da yaşanıyor. Ramazan ayının olmazsa olmazı davulcuları, Iğdır’da vatandaşları sahura uyandırmak için iş başındalar. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte düğünlerde davulculuk yapan yöresel müzisyenler, her yıl olduğu gibi bu yılda kollarını Ramazan davulculuğu için sıvadılar. Bu işi meslek edinen 2 kardeş davulcuya ise bölge olarak Iğdır kent merkezindeki Emek, Karaağaç, Özgür, Topçular ve Bağlar mahallelerindeki halkı sahura uyandırmak düştü.
Ramazan davulcusu 2 kardeş, bölgelerindeki mahallelileri sahura uyandırmak için çareyi bindikleri motosikletlerinin üzerinde davul çalarak buldular.
Çocukluklarından bu yana baba meslekleri olan davulculuğu yaptıklarını anlatan Hüseyin Koç isimli davulcu, Ramazan davulculuğunu da yıllardır yaptıklarını belirtti.
Kar, kış, yağmur, çamur demeden her Ramazanda mahallelileri sahura kaldırdıklarını anlatan Koç, “Bu yıl ben ve kardeşime 5 mahalle düştü. Bölgemiz çok geniş olduğundan herkesi sahura uyandırmak için kardeşim motor sürüyor, bende davul çalıyorum. Bu şekilde mahalleli uykuda kalmıyor ve sahura uyanmayan kimse kalmamış oluyor” dedi.
Davulculuğun zor bir meslek olduğunun belirten Resul Koç ise, başka meslekleri olmadığından geçimlerini bu şekilde sürdürdüklerini belirtti. Koç, bayrama 15 gün kala toplayacakları bahşişler ile ekmek parası kazanacaklarını belirtti.