İlçeye bağlı Uncular köyünde 61 yıl önce dünyaya gelen ve kimsesiz kaldığı için yakınları tarafından büyütülen Hüsne Mengeç, nüfus kaydı yapılmadığı için bugüne kadar kimliksiz yaşadı. Resmi nikâhı olmadan evlenen ve 4 çocuğu olan Hüsne Mengeç, muhtar Mehmet Şal, aza Bekir Polat ve yakınları tarafından Elbistan İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Müdürlüğü'ne getirildi. Kimliksiz ve kayıtsız 61 yıl yaşayan Hüsne Mengeç, Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak kaydının yapılmasını istedi. Bunun üzerine Nüfus Müdürlüğü de hakkında hazırlanan dosyayı Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Gereken resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından Mengeç'e nüfus cüzdanı verildi.

Yaşlı kadının nüfus cüzdanı olmamasından dolayı resmi hiçbir işlem yaptıramadığını bu nedenle nüfus cüzdanı çıkartıldığını söyleyen köylüsü Bekir Polat, Mengeç'in uzun süre önce İstanbul'a yerleştiğini ve orada ikamet ettiğini söyledi.

Öte yandan 61 yaşındaki Hatice Mengeç'in durumu İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nde saklı nüfus olarak yer aldı. Nüfus cüzdanına kavuşan Mengeç için '18 yaşından büyük saklı nüfus' işlemi yapıldığı belirtildi.