Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, bir restaurantta düzenlenen ödül töreninde, kamu yatırımlarını yerine getirmenin devletin görevi olduğunu söyledi.

Devlet yatırımlarına iş adamlarının katkısını "en güzel katkı" olarak değerlendiren Arıcan, şunları kaydetti: "Her geçen gün ülkemizin her yerinde güzel yatırımlar yapılmakta. Nüfusumuz 75 milyon ve bu nüfusunda ihtiyaçları var. İhtiyaçlar sonsuz ama kaynaklarımız sınırlı. İş adamlarımızın devlet yatırımlarına katkısı bizim milli bir duygumuzdur ve sosyal dayanışmanın da gereğidir. Değerli müteşebbislerimiz kamu yatırımlarında emeğiniz büyüktür, sağolun varolun."

Afşin'e yatırım noktasında müjdeler aldıklarını aktaran Arıcan, müteşebbislerin kendilerini geliştirmelerini temenni etti.

ATSO Başkanı Bekir Sıtkı Can ise Afşin'in eksikliklerinin giderilmesinde müteşebbislere büyük iş düştüğünü kaydetti.

12 milyar dolarlık Türkiye'nin enerji konusundaki en büyük yatırımlarından birinin Afşin'e yapılacağını anımsatan Can, "Afşin'de yapılacak 12 milyar dolarlık yatırımla alakalı ilçede bir takım eksikliklerimizin de iş adamlarımız tarafından giderilmesini isteyeceğim. Öncelikle Afşinimize güzel ve yakışır bir şekilde bir otel isteyeceğiz. Şimdi ilçemize yapılacak olan 12 milyar dolarlık yatırıma bizim ilçe olarak kendimizi hazırlamamız lazım. A ve B santrallerinde olan eksiklilerimizi yapılacak olan yeni yatırımlarda gidermemiz gerekmektedir. O eksiklikleri bizler ilçe olarak çok hissettik."

Can, iş adamlarına ilçeye yapılacak yatırım konusunda hazırlıklı olmaya davet etti.

Konuşmaların ardından, kurumlar vergisi ve gelir vergisi rekortmenlerine plaket verildi.

Törene, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan ve iş adamları katıldı.