Hatay'daki Amanos Dağlarında patlamaya hazır hale getirilmiş 10 kilo ağırlığında bidon içerisinde sıkıştırılmış patlayıcı ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre Hatay İl Jandarma Ekipleri aldıkları istihbarı değerlendirerek Hatay'ın Arsuz ilçesi Amanos Dağı Kurtbağı Mahallesi Kuyrukyaran sırtlarında dün sabah 04:00'da tespit edilen bölgedeki barınak ve malzeme depolama noktalarına imha amacıyla operasyon düzenledi.
Operasyonda 10 kilo ağırlığında bidon içerisine sıkıştırılmış patlayıcı, uzaktan komutalı patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan 3 adet cep telefonu, uzaktan telli komutalı patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan bin metre uzunluğunda kablo, 1 adet kullanıma hazır halde basma tip ateşleme sistemi, patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan blok ve rulo haline getirilmiş çok sayıda pil, 40 kilo un, 26 kilo şeker, 5 kilo kuru fasulye, 24 kilo makarna, 1 kilo çay, 15 kilo zeytin, 11 kilo yağ, 1 kilo baharat, 11 kilo tütün, 50 paket sigara kağıdı, 10 kilo deterjan, 10 kilo salça, 4 kalıp sabun, 5 adet iç çamaşırı, değişik tipte giysiler, traş takımları, 44 adet tıbbi ilaç, muhtelif miktarda mutfak malzemeleri ele geçirildi.
VALİ TOPACA: YAKALANAN FAİL YOK
Hatay Valisiş Ercan Topaca berberinde Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit ve İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile birlikte düzenlediği basın toplantısında operasyonun içeriği hakkında bilgi verdi.
Operasyonda ele geçirilen malzemeler arasında parmak izi alınabilceke olan envanterlerin tutanakla tespit edildiğini muhtelif gıda ve yiyeceklerin ise yakıldığı bilgisini veren Vali Topaca operasyon kapsamında yakalanan failin bulunmadığını söyledi.
Fünyenin bağlanması halinde patlamaya hazır hale getirilmiş patlayıcının düzenlenen operasyonla imha edildiğinin altını çizen Topaca "Ele geçirilen malzemeler arasındaki cep telefonları delil niteliğinde olacak şeylerdir. Parmak izi olabilecek diğer malzemelerde bir tutanaklar tespit edilip kontrol altına alındı. Bu konudaki adli süreç işliyor. Her hangi bir fail şu anda yakalanan bir kişi yok. Sadece malzeme yakalandı. Bu nokta onların lojistik maksatlı depolama yaptıkları bir yer olduğu anlaşılıyor. Burayı imha ettik. Yasadışı örgüt mensuplarının yapacakları faaliyetlerde bir üs noktasıydı.Buranın imha edilmiş olması oradaki malzemelerin tamamının yok edilmiş olması onların faaliyetlerini ciddi oranda sıfırlayacak hareket alanını daraltıcak bir sonuç doğuruyor." dedi.