Andırın Kaymakamlığı ve Andırın Belediye'sinin bu yıl ikincisini düzenlediği Tirşik Festivaline vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kışla Bahçesi'nde düzenlenen festival saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan festivalde Andırınlı ev hanımları hünerlerini sergileyerek, tirşiğin tam 101 farklı çeşidini hazırlayarak konuklara ikram etti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Baki Tezcan, tirşiğin tam bir şifa kaynağı olduğunu belirterek, hazırlanmasındaki zahmeti anlattı. Tezcan, "Tirşik bölgemizde pişen tek yağsız yemektir ve doğranması, mayalanması, pişirilmesi ortalama 24 saat sürmektedir. Bu nedenle hazırlanması en uzun ve en zahmetli yiyecektir. Öte yandan tirşiğin bir çok hastalığı tedavi ettiğini, mikrop öldürücü ve iştah açıcı, vücut direncini artırıcı özellikleri bulunduğunu biliyoruz. Bundan dolayı da Andırın doktoru lakabını fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz" dedi. Andırın Kaymakamı Kürşad Özdemir ise ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olduğuna değindi. Andırınlı kadınlara sergiledikleri hünerden dolayı da teşekkür eden Özdemir şunları söyledi: "Öncelikle bu tarihi mekanda bu kalabalığı görmek, ev hanımlarını görmek bizleri mutlu etti. Ben Andırın'lı hanımlara yaptıkları 101 adet tirşikten dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, tirşiğin en güzeli Andırın'da yapılır, bu nedenle tirşiğin patentinin alınması için çalışmalara başladık. Emeği geçen herkesi kutluyorum." KSÜ öğretim görevlilerinin de katıldığı festivalde tirşikle ilgili laboratuar çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Folklor gösterilerinin yanı sıra güreş müsabakalarının da gerçekleştirildiği festivalin son bölümünde Türk Halk Müziği sanatçılarından Gül Ahmet Yiğit bir konser verdi.