Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin eden Çöllolar Kömür Sahası'nda, 4 yıl önce 11 kişinin ölümüne neden olan ve 10 kişinin cenazelerinin halen göçük altından çıkarılamadığı olayla ilgili, haklarında kamu davası açılan 23 kişinin tutuksuz yargılandığı davanın duruşması eksik evrakların giderilmesi için 16 Haziran'a ertelendi.
Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 18. duruşmaya göçük altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın babası Cafer ve annesi Kezban Koşan ile kız kardeşi Zeliha Öztürk, avukatlar ve tutuksuz yargılanan 23 sanıktan biri katıldı.

Mahkeme heyeti, avukatların dava dosyasına eklenen bilirkişi raporuna ilişkin görüşlerini bildirmesi ve eksik evrakların giderilmesi talebi üzerine duruşmayı, 16 Haziran 2016'ya erteledi.

Göçükte hayatını kaybeden Koşan'ın babası Cafer Koşan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, adalet beklediklerini, suçluların hak ettiği cezayı almasını istediklerini belirtti.

Tek isteklerinin bir mezar olduğunu anlatan Koşan, "Biz sadece adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Suçluların hak ettikleri cezayı almalarını talep ediyoruz. Evladımızın bir mezarı olsun. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Mahkeme uzayıp duruyor. Burada bir çözüm bulunmadığı takdirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğiz." diye konuştu.

- Olay

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte, Yaşar Alkaya yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı. Toprak altında kalanlardan dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cenazelerine ulaşılamamıştı.