Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda çığır açan projesi raylı sistemin Talas hattından sonra Erciyes Üniversitesi-Anayurt hattının ön güzergahı belirleme çalışması tamamlandı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Ferhat Bingöl ve birim amirlerinin katıldığı toplantı düzenlendi. Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 25 Ekim 2014 tarihinde hizmeti başlatılan raylı sistem Talas hattının ardından, yaklaşık 5 kilometrelik Erciyes Üniversitesi-Anayurt hattının belirlenmesi için proje üzerinde ve sahada ön incelemeler yapıldı. Önce proje üzerinde yapılan çalışmalar daha sonra sahada devam etti.

Yapılan çalışmayla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ön güzergahla ilgili "Büyükşehir Belediyesi ve teknik ekibimizle birlikte yaptığımız çalışmalar sonucu 6 adet fizibilite projesi hazırladık. Bunlardan ikisini hayata geçirmek için çalışmalara ağırlık verdik. Bu çalışmaların sonucunda hattın güzergahıyla ilgili nihai karar verilmiş olacak. İnşallah Anayurt hattımızla da birlikte Talas raylı sistemi en iyi kullanan ve ulaşımda konfora kavuşan ilçe olacak." dedi.

Raylı sistem Anayurt hattının Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz sezonunda ihaleye çıkılarak temelinin atılması planlanıyor.