Almanya’da bir süreden beri devam eden ve on binlerce kişiyi sokağa döken göçmen ve Müslüman karşıtı Pegida hareketi Danimarka’ya taşınıyor. Danimarka’da ilk protesto gösterisinin önümüzdeki Pazartesi günü Kopenhag’da gerçekleştirileceği açıklandı.

Avrupa’nın en köklü aşırı sağcı partilerinden biri olan Halk Partisi’ne (DF) ev sahipliği yapan Danimarka’da Müslüman ve göçmen karşıtı kesimler sokağa inmeye hazırlanıyor. Kendilerine ‘Pegidadk’ adını veren bir grup Kopenhag’da ilk protesto yürüyüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Sosyal medya üzerinden organize olmaya çalışan grup Müslüman karşıtı kesimleri harekete geçmeye çağırıyor. Pegidadk yürüyüşle ilgili olarak Facebook’da paylaştıkları mesajda, ‘‘Bu yürüyüş, Fransa’da yaşanan saldırılar sonrasında sıradan Danimarkalıların radikal İslam’a karşısında duydukları endişeyi dile getirme ve saldırının kurbanlarına desteklerini sunmak için iyi bir fırsat olacaktır’’ ifadelerine yer veriliyor.

Bu arada programı organize eden kişinin daha önce Müslümanlarla ilgili olarak ‘"Müslümanların genetik kodları büyük ölçüde yozlaşmış, akılsız ve vahşi." diye hakaretlerde bulunan Danimarka Halk Partili politikacı Nicolai Sennels olduğu öğrenildi.

Diğer taraftan söz konusu protesto çağrısının Danimarkalılar arasında taraftar bulup bulmayacağı ise henüz bilinmiyor.