Çankırılılar, yaran kültünden sonra dernekçilik kültüründe de faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Gurbette yaşayan Çankırılı vatandaşları bir araya getirerek tanışmalarını, sağlamak amacıyla yapılan etkinlikler vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çavundur Kültür Turizm ve Dayanışma Ankara Derneği çalışma ve etkinliklerine aralıksız devam ediyor. Derneğin düzenlediği ‘Geçmişten Geleceğe Aydınlanan Çavundur' adı altında düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi. Gelenek ve görenekleri yaşatmak, birlik ve beraberliği vurgulamak, üniversite öğrencilerine ilgiyi artırmak, onları ve aileleri onure etmek adına var gücü ile çalışan dernek yönetimi 'Geçmişten Geleceğe Aydınlanan Çavundur' adı altında bir program düzenledi.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte; nostaljik eski fotoğraf sergisi, tasavvuf musikisi ve ilahi dinletisi, Kur'an-ı Kerim ziyafeti, üniversite öğrencilerinin tanıtımı ve hediye takdimi yapıldı. Etkinliğin sonunda, derneğe destekte bulunan tüm iş adamlarına plaket takdim edildi. İş adamları plaketlerini dernek başkanı Mehmet Ali Demir ve yönetim kurulu üyelerinin elinden aldı.

Programa Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, meclis üyeleri, köy muhtarları ve çok sayıda STK başkan ve yönetim kurulları ile vatandaşlar katıldı.