Bize sunulmuş yaşamın ne kadar farkındayız,  mekânların mimari çizgileri bizi ne kadar ilgilendiriyor? Yaşadığımız mekânlar ile mutluluğumuz ve ruh dünyamız arasında derin bir bağ vardır. 
     
Her şeyden önce bu mekânların bizi mutlu ettiği bir mimari anlayışa ihtiyacımız vardır. 

Aslında mekânlar insanları, insanlarda mekânları şekillendirir. Burada bu yaptırımları, en iyi yönleri ortaya çıkaran insanlardır, iyi çalışan belediyelerdir. 

Birlikte çalışma ve ekip ruhuna uyan, Henry Ford ‘un bir cümlesini de nakledelim,”En iyi dost bendeki en iyi yönleri ortaya çıkaran insandır. Bir araya gelmek bir başlangıç, bir arada bulunmak bir gelişme, beraber çalışmak ise başarıdır."

Ekip ruhu ve belediyelerden söz açılınca bir konuyu paylaşmak isterim; günlerden 12 Şubat Perşembe, yani kurtuluş bayramımız, istiklal madalyamızın, çiseleyen yağmurla birlikte ruhumuzda yankılandığı onurlu günümüz.

Kurtuluş etkinliklerinin ardından davet edildiğim Onikişubat Belediyesinin toplu konut açılış törenine katıldım.  Bu coşkulu kalabalığın içinde, mekân kavramı ve insanlardaki mutlu yüzlerin fotoğrafın gördüm. 

Sağlık Bakanın törene katılması ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Beyin konutlarla ilgili manidar konuşmaları, mekân ve insan uyumunun apaçık bir ifadesiydi. 

Başkanın özellikle engelli insanlar için konutlarda avantaj tanıması, engelli aileler adına beni sevindirdi. 

Bu düşünce şekli konut yapmanın ötesinde sosyal belediyecilik adına, engelli vatandaşlarımız açısından güzel bir adımdı. 

”Daha çok çalışacağız, kendimizi yenileyeceğiz ve asla rutine bağlanmayacağız” düsturuyla yola çıkan,  Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, insana ve yaşadığı mekânlara verdiği önemle, geleceğe güzel umutlar vaat ediyor. 

İnsanlarla başlamışken yazımıza kentte yaşayan değerlerimize değinmeden geçemeyeceğim;

Akşamüzeri telefonum çaldı, arayan tarihçi Yalçın Özalp Hocamdı, hoşbeş sohbetten sonra bana güzel bir haber verdi. 

Onikişubat Belediyesi tarafından bir kitabının basılacağını söyledi.

Başkan Hanefi Mahçiçek Beyin bizzat Yalçın Hocamızla doğrudan ilgilenmesi, tarihçilerine sahip çıkması kentimiz adına bir vefa, bir onur olsa gerek.

Çünkü Kahramanmaraş’ın kurtuluş tarihini ilk kaleme alanlardan biridir Yalçın Özalp. Hocamızın, çok emeği var bu şehrin üzerinde, vefa adına, tarihimiz adına hoş bir gelişme.

Çalışan ve üreten insanlarla ilgili olarak İ.Gandhi’ nin bir cümlesiyle yazımızı noktalayalım,”Babam iki türlü insan olduğunu söylerdi:İşi yapanlar ve yapılan işten kendine pay çıkaranlar.O,benden birinci grupta yer almam için çalışmamı istedi;zira bu grupta diğerinden daha az rekabet var.”  Hoşça kalın