Isparta valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Isparta Bilim Şenliği” başladı.
Isparta’da bu yıl ilk kez düzenlenen şenlikte, 6-17 yaş arasındaki öğrenciler, arkeoloji, biyoloji, coğrafya, deprem, fizik, güzel sanatlar, kimya, matematik, sağlık ve teknoloji alanında yapılan atölye çalışmalarıyla bilimin eğlenceli yüzüyle tanışacak. 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda gerçekleştirilen şenliğin açılış törenine, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve öğrenciler katıldı.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Isparta Bilim Şenliği ile “bilimi”, “öğrenmeyi” ve “merak etmeyi” sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi. Çocukları çok önemsediklerini belirten Çarıkçı, dört gün boyunca eş zamanlı olarak çeşitli etkinlikler ve gösterilerle devam edecek şenlik ile toplumun her kesiminin eğlenerek öğrenme fırsatı yakalayacağını vurguladı.
Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise bilimi çocuklarla buluşturan “Isparta Bilim Şenliği”nin şehrimizde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek çocukların gelişimine katkı sağlayacağına inandıkları etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. “Eğlenerek öğrenme” anlayışıyla gerçekleşen şenliğin ilk gününde, kimya alanında “Sis Bulutu Deneyi”, “Sihirli Süt Deneyi”, inovasyon alanında “Labirent Çözen Robot Çalışması”, güzel sanatlar alanında “Minik Ellerle Sanata Doğru Çalışması”, “Arıların Dansı”, sağlık alanında “Sağlık ve Başarı İçin Doğru Beslenme”, coğrafya alanında “İnsanın Doğasında Ağaç: Doğanı Tanıyor Musun?” çalışmalarıyla öğrenciler eğlenerek öğrenme fırsatı bulacak.