Isparta Belediyesi Anıtlar Kurulu’ndan projesi çıkan ve onaylanan Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak’taki çalışmalarını tamamladı.
Isparta Belediyesi Çelebiler Mahallesi 1413 ve 1414 sokakta Anıtlar Kurulu onaylı yol yapım çalışmasını gönderilen proje kapsamında uyguluyor. 1414 sokaktaki çalışmaların yarısı biterken, 1413 (Damgacı) Sokak’taki çalışmalar ise tamamlandı. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaları yerinde inceledi. Günaydın, bu sokaklarda çalışmaların yapılabilmesi için Anıtlar Kurulu’ndan izin alınmasının gerektiğini belirtirken, “Bazı kişiler aleyhimizde ‘yapamadın, gücün yoksa biz yapalım’ diyenler oldu. Burasının izni alındı ve 3 günde de yaptık. Anıtlar Kurulu bu sokaklarımızda küp taşı kullanılmasını istedi. Devletimizin isteğine uymak zorundayız” şeklinde konuştu.
Isparta Belediyesi’nin her türlü yatırımı yapma güç ve kudretine sahip olduğunu kaydeden Başkan Günaydın, “5 litre mazot alamayan belediye değiliz. Toplumumuz namına kazanmasını da bilen, prosedürler doğrultusunda yatırım yapmasını, harcamasını biliriz. Şimdi bu çalışmalardan dolayı da bizlere eleştirilerde bulunanların teşekkür etmesi lazım. Bu işleri siyasi malzeme yapmak suretiyle herhalde ilerisi için aday adayı olmak istiyorlar. Yapılan tenkitler ucuz siyaset. Aday olmayı düşünüyorsanız bu böyle olmaz. Bürokrasi böyle işliyor. Dolayısıyla Damgacı Sokak’taki çalışmalar bitti, Şakir Sokak’taki çalışmalarda bitmek üzere. Yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yine bazı çevrelerin gerek sosyal medya, gerekse internet siteleriyle kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik girişimlerde bulunduğunu belirten Başkan Günaydın, saat kulesinin bilinmeden eleştirildiğini kaydetti. Günaydın, “Müzeyi tenkit ettiler. Şimdi oraya her gün yüzlerce ziyaretçi geliyor, Türk tarihini, kültürünü gösteriyoruz. Isparta’mızın şanı, şerefi oldu. Gökkubbe kullanılmıyor deniyor. Oradaki çalışmalarımız bitmedi ancak orada fuar düzenlendi ve kitap fuarı da olmak üzere 6 fuar bağlantısı yapıldı. Gökkubbe dolu dolu olacak.”