Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışının 97. Yıldönümü Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı dolayısıyla Isparta’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar mehteran eşliğinde yürüyüşle başladı. İstasyon Meydanı’ndan başlayan gençlik yürüyüşüne yüzlerce protokol üyeleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Yürüyüş, Hükümet Meydanı’ndaki tören alanında son buldu.
Hükümet Meydanı’ndaki törende Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Atatürk Anıtına tarafına çelenk sunuldu.
Çelenk sunumunun ardından protokol tören alanındaki yerini aldı. Törene Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mustafa Kurutmaz, Isparta Belediye Başkan Vekili Hüseyin Dikyar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Günün anlamı ve önemini belirten konuşmayı Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek yaptı.
Konuşmalarının ardından öğrenciler, SDÜ öğrencileri Muhammed Yaşar Topçu, Muhammed Yaşar Topçu günün anlam ve önemi hakkında şiirler okudu. Düzenlenen kupa töreninde ise 19 Mayıs turnuvalarında dereceye giren okullara kupaları takdim edildi. Sporculara kupaları protokol üyeleri tarafından verildi. Törende, bisiklet, teakwando, cimnastik, karate grupları gösterilerini sundu. Düzenlenen akrobasi gösterileri de beğeniyle izlendi.