TSK içine sızmış bir grup askerin başarısız darbe girişimine Isparta’dan tepkiler devam ediyor.
Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrası Isparta’da halk bir taraftan demokrasi nöbeti tutmaya devam ederken diğer yandan da sivil toplum ve meslek kuruluşlarından tepkiler yükselmeye devam ediyor. Isparta Esnaf Odaları Birliği ve oda başkanları darbe girişimini lanetledi, demokrasiye sahip çıktı. Isparta Esnaf Odaları Birlik Başkanvekili Ahmet Tural, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden 15 Temmuz darbe girişimi karşısında ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan , aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte 20 milyonluk bir büyük camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarımız, hiç düşünmeden canları pahasına, cesaret ve kararlılıkla dimdik ayakta durdu" dedi.
Birbirimize daha fazla sarılmak zorundayız
Isparta Ticaret Sanayi Odası ve Isparta Ticaret Borsası da, darbe girişimini lanetleyen açıklamada bulundu. Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, "Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Allah’a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah’ın yardımıyla bu belayı, fitneyi durdurduk. Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz. Şimdi daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız" dedi.
Isparta’da 55 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan Milli Birlik Platformu da, darbe girişimini lanetleyen açıklama yaptı.
Açıklamada demokrasi ve birliktelik vurgusu yapıldı.