Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi kapsamında Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi. Hükümet Meydanı’nda 400 bisikletin öğrencilere verildiği törene Vali Vahdettin Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Emniyet Müdürü Halil Altan, daire müdürleri Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrenci ve velileri katıldı.
Isparta İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, 2017 yılına kadar 1 milyon bisikletin ülke genelinde dağıtılacağını belirterek, “Bu hedefin hayata geçmesi için en iyi alternatiflerden biri vatandaşa bisiklet kullanmayı teşvik etmektir. Bisikletin alternatif ulaşım aracı olduğu ülkelerde obezite daha az görülüyor. Toplumun her kesiminde fiziksel aktivitenin artırılması fiziksel aktivite ile kardiyovasküler, kanser, diyabet artışının durdurulabileceği ve bunların neden olduğu erken ölüm konusunda farkındalık uyandırmak amaçlanmaktadır. Bisiklet kullanımı ile obeziteyle mücadele ederek hem trafik sıkışıklığı hem hava kirliliği de önlenecektir. Bugün dağıtacağımız 400 bisikletle Isparta’da dağıtılan bisiklet sayı 752 olmuştur” dedi.
Vali Vahdettin Özkan da “İlimizde büyük bir kitleyi oluşturan üniversite öğrencilerine de bu hizmetin sunulması mutluluk verici. İlimizde sağlık alanında yapılan hizmetler çok kayda değerdir. Yaşamı iyileştirmeye yönelik endekslere baktığınız zaman, yaşam kalitesi açısından hizmetlerle Isparta kendi adından bahsettirmektedir. Bunda Isparta halkının gençlere vermek istediği hizmet aşkının da tesiri vardır. Özelikle Sağlık. Spor ve sosyal Politikalar bakanlıklarının dezavantajlı gruplarla beraber. Öğrencilerimize, gençlerimize hizmetlerin etkin bir şekilde yaygınlaştırılması stratejik hedeflerdendir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 400 öğrenciye bisikletleri verildi