Bu yıl 11.’si gerçekleşecek olan Uluslararası Çocuk Festivali, Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, KKTC, Kosova, Letonya, Makedonya, Romanya ve Ukraynalı çocukların katılımı ile 19 Nisan’da başlayacak. Festival kapsamında Pendik’e 23 bin fidan da dikilecek.
Festivalin çocuklar aracılığı ile dünya barışına katkıda bulunacağına inandığını belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Bugün coğrafyamıza yakın bölgelerde her ne kadar şiddet ve gözyaşı hakim olsa da, çocuklarımızın gülen yüzü, gözlerindeki pırıltılar ve hayalleri bizlere daha yaşanabilir bir dünyayı müjdeliyor. Bu manada evrensel barışa şimdiden büyük katkı sağlayacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında dünyanın dört bir yanından çocukları şehrimizde ailelerimizin yanında ağırlayacağız. Ümit ediyorum ki, burada kurulacak olan dostluklar, gelecekte dünya barışı için atılacak önemli adımlar olacaktır” dedi.
FİNAL GÖSTERİLERİ 23 NİSAN’DA SAHİL ALANINDA YAPILACAK
11. Uluslararası Çocuk Festivali, 19 Nisan’da Pendik Sahil alanından yapılacak Açılış Seremonisi ve kortej yürüyüşü ile başlayacak. Çocuk oyunları, animasyonlar, halk oyunları gösterileri, geziler ve yarışmaların yer alacağı gösteriler, 20 Nisan’da Kurtköy Kapalı Spor Salonu, 21 Nisan’da Çamçeşme Çocuk Parkı’nda devam edecek. 23 Nisan Resmi Programı ve Final Gösterileri ise Sahil Festival Alanı’nda yapılacak.
SERGİLER VE 23 BİN FİDAN DİKİMİ VAR
Festival kapsamında Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde Folklör Kıyafetleri ve Geleneksel Giysili Ülke Bebekleri Sergisinin açılışı ve konuk ülkelerin çocuklarıyla birlikte 23 Nisan’a 23 Bin Fidan projesi ağaç dikimi de gerçekleştirilecek.