15 Temmuz hainlerin darbe girişimi sonrası Çekmeköy’deki demokrasi nöbetlerini ve ilçede başlayan çalışmaları Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz anlattı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızan Fethullahçı terör örgütü parelel devlet yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının 15 Temmuz akşamı bulunduğu darbe girişiminden bu yana Çekmeköy’de demokrasi nöbetleri devam ederken ilçede çeşitli çalışmalar da yapılıyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz demokrasi nöbetlerini ve 15 Temmuz sonrası Çekmeköy’de yapılan çalışmaları anlattı.
"Çekmeköy Milli Direniş Platformu kuruldu"
15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında ilçede yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz: “Dehşetin başladığı ilk andan itibaren muhalefet partisi ilçe başkanları arayarak, ’Birlikte hareket etmeye hazırız’ dedi. O gece demokrasisine sahip çıkmak için siyaset üstü bir anlayışla sokağa çıkıldı. Taşdelen Meydanı, Taşdelen Emniyet Müdürlüğü önü ve Şahinbey Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü Karakolu önünde demokrasi nöbetleri başladı. Çekmeköy Meclisi olağan üstü toplantısında partiler darbe girişimi karşıtı bildirge yayımladı. Aynı bildirge Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ve ilçede faaliyet gösteren tüm siyasi parti ilçe başkanları tarafından imzalandı. Çekmeköy Milli Direniş Platformu kuruldu. Alanlardaki mikrofonların tüm partilere ve derneklere açık olduğu ilan edildi. Konuşma yapmak için hepsine çağrı yapıldı" dedi.
"Şehitlerimiz ve gazilerimiz için dualar ediyoruz"
Esnaflarında meydanlarla nöbet tutan vatandaşlara yemek ikramında bulunduklarını söyleyen Başkan Poyraz; "Tümüyle birlikte omuz omuza nöbet tutan vatandaşları selamladık; şehitlerimiz ve gazilerimiz için dualar ediyoruz. Aynı platformda darbeye hayır diyen sanatçıları ağırlıyoruz. Esnafımızı dolaşarak binlerce bayrak dağıttık. Gece nöbetlerde dağıtımlar devam ediyor. Vatanı ve milli iradesi için gece nöbet tutan vatandaşlarımıza çay, su ve çorba ikramlarımız oluyor. Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda dedelerimizin sergilediği milli dayanışma bugün yine kendini gösterdi ve yine bir milletin kaderini değiştirdi. O kara gecede ve sonrasında vatanına, bayrağına, milli iradesine sahip çıkan tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.