Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 17’nci Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında organize edilen üç önemli serginin açılışını gerçekleştirdi. Festivale katılan ülkelerin sanat elçileri açılışın ardından Başkan Akgün’e hediye takdim etti.
Mehmet Öztekin Gramofon Sergisi, 7. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi ve Mustafa Baştan Filografi Sergilerinin açılışını yapan Başkan Akgün, sergi sahipleri ve diğer davetlilerle birlikte açılışlarını gerçekleştirdiği sergileri gezerek eserler hakkında bilgi aldı. Sergi açılışları sonrasında ise, 34 ülkeden festivale katılan sanat elçileri, böylesine anlamlı bir festivali düzenledikleri için Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e hediye takdim etti.
"Tüm halkımızı festivalimize bekliyoruz"
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, festival kapsamında birbirinden önemli serginin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "17’nci Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali dün kortejle Büyükçekmece halkını selamladı. Müthiş bir festival korteji oldu. 34 ülke festivalimize katıldı. 64 ülkeden 34 ülkeye indi. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar gereğince maalesef Batı Avrupa’nın tamamı iptal etti. Şimdi burada, Atatürk Kültür Merkezi’nin salonunda halk dansları yarışmasına katılacak ülkelerin hediyelerini verdik, hediyelerini aldık. Yarın da Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin resmi ayağı olan açılışını yapacağız. Bütün Büyükçekmece halkımızı, İstanbul halkımızı bu güzel festivale bekliyoruz" dedi.