Fotoğraf sanatının usta isimlerinden Murat Gür ve Mustafa Yılmaz, "Suret-i Cihan" adlı sergisiyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluştu. 20 yıllık dost olan usta fotoğrafçılar, sergiyle dostluklarını taçlandırdı.

Uzun yıllar birlikte fotoğraf sanatında yoğun çalışmalara imza atan Murat Gür ve Mustafa Yılmaz, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenledikleri fotoğraf sergisinde, Anadolu medeniyetinin ve doğu coğrafyasının eşsiz güzelliklerini gözler önüne serdi. Geçmişten bugüne Anadolu coğrafyasının kültürüyle yoğrulmuş fotoğraf eserlerini ve dünyanın çeşitli yerlerinde çektikleri fotoğrafları sanatseverlerle buluşturan sanatçılar, aynı zamanda yıllardır eğitmenlik yaptıkları eserlerini sergilemenin heyecanını yaşıyor. Eşsiz karelerin gözler önüne serildiği "Suret-i "Cihan" sergisi 13 Mart Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek. Serginin açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, usta fotoğraf sanatçıları ve birçok sanatsever katıldı. Açılışın ardından İncesaz adlı müzik grubu, birbirinden farklı sevilen parçalarıyla izleyenleri mest etti.

"Bu sergi 20 yıllık dostluğumuzun ürünü"

20 yıllık bir birlikteliğin ürünü bir sergi olduğunu ifade eden usta fotoğrafçı Murat Gür, "Mustafa ile yaklaşık 20 yıllık dostluğumuzun ürünü bir sergi bu sergi. Sergide 40 fotoğraf yer alıyor ve dünyanın birçok coğrafyası özellikle Anadolu’da çekilmiş fotoğraflar. Sergide daha çok portre fotoğraflar ön planda. Tema olarak da mekanın içindeki insan temasını kullandık. Kendi yaşadıkları ortamlarda doğal hallerini yansıtan fotoğraf karelerini aldık. Karşılaştığımız birçok hikaye fotoğrafların önüne geçiyor aslında. Ancak sergide hikayelerin yansıdığı fotoğraflar görülebiliyor" ifadelerini kullandı.

Dünyanın birçok ülkesinde çektikleri fotoğrafları sergilediklerini ifade eden Mustafa Yılmaz, "Türkiye’nin tüm coğrafyalarından ve bize yakın olan İran, Çad, Endonezya, Sudan gibi doğu kültürlerinde çektiğimiz fotoğrafları bu sergide kullandık. Doğu coğrafyası sergide ana tema olarak beliriyor. İnsanları ön plana aldığımız için sergimizin ismini ‘Suret-i Cihan’ koyduk" şeklinde konuştu.

"Fotoğraf konusunda ben de mesafe kat etmeye çalışıyorum"

Sergi açılışında konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Murat Gür ve Mustafa Yılmaz kardeşlerimiz ‘Suret-i Cihan’ isimli fotoğraf sergilerini burada sizlerin huzurunda açmış bulunuyorlar. Bu güzel ve anlamlı serginin açılışında bu sanatçı arkadaşlarımızı ve bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Fotoğraf konusunda ben de biraz mesafe kat etmeye çalışıyorum" dedi.