23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kağıthane’de coşkuyla kutlandı. Folklor ve şiir dinletileri gerçekleştiren çocuklar, izleyenlerin beğenisini topladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kağıthane’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hasbahçe’de Mesire Alanı’nda gerçekleşen törene; Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane AK Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hasbahçe’de yapılan kutlamada, ilçe okullarında eğitim gören çocuklar tarafından folklor ve modern dans gösterileri sergilendi. Törene katılan ilçe protokolü ve çok sayıda veli, gösterileri beğeniyle izledi.
23 Nisan’da çocuklarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “ Çocuklarımızla birlikte 23 Nisanı, Çocuk Şenliği programımız ile birleştirerek geçiriyoruz. Bugün, cumartesi ve Pazar günü, çocuklarımız için birçok bir çok etkinliklerimiz var. Ücretsiz oyun gruplarımız var. Ücretsiz patlamış mısır ve şeker ikramlarımız var. Çocuklarımız Kağıthane’de doyasıya eğlenerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacaklar” dedi.
“23 NİSANI ÇOCUK ŞENLİĞİ İLE BİRLEŞTİRİYORUZ”
Kendi çocukluğunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın resmi tören olarak, birkaç saat bir program olarak kutlandığını belirterek sözlerine devam eden Başkan Kılıç, “ Şimdi çocuk şenliği ile birleştiriyoruz. 19 Mayısı yine aynı şekilde gençlik haftası ile birleştiriyoruz. Artık milli bayramlarımızı birkaç saatlik program olarak değil bir haftalık veya birkaç günlük programlar olarak tüm halka, tüm topluma, tüm çocuklara yayarak değerlendiriyoruz. Yine burada da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm çocuklarımız eğlenerek değerlendirecekler, kutlayacaklar” diye konuştu.
“DÜNYAYI ŞENLİK VE GÜZELLİK HAVASI İÇİNDE ÇOCUKLARIMIZA SUNALIM”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünyaya kardeşlik ve barış getirmesini temenni ettiğini belirten Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“ Tüm dünya çocuklarımıza sevgi, kardeşlik ve barış için çalışmalarını, şimdiden bu şekilde hazırlanmalarını diliyoruz. Dünyada Cenab-ı Hak herkese yetecek kadar nimet verdi. Kardeşlik içerisinde bu nimetleri paylaşmayı öğrenmelerini ve tabi bizim çocuklarımıza bunu öğretmemiz gerektiğini ifade ediyorum. Tüm dünyadaki etkili güçlere ve yöneticilere de, dünyayı hem tüm insanlara hem de çocuklara zehir etmesinler istiyoruz. Dünyayı şenlik ve güzellik havası içerisinde çocuklarımıza sunalım istiyoruz”.
Kutlamalar sonunda ise Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane’de yapılan sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini taktim etti.