Fatih’te bu yıl 2’incisi düzenlenen taksiciler iftarı, beş bin taksici ve ailesini bir araya geldi. İftar yemeğinde açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Biz taksicilere yükü insan olan insanlar diyoruz. Sabahtan akşama kadar insan taşırlar ama insanı taşırken acılarını, mutluluklarını da taşırlar" dedi.
Fatih Belediyesi’nin öncülüğünde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ve Radyo Trafik destekleriyle Fatih’te Mimar Sinan Stadı’nda düzenlenen iftar programında beş bin taksici ve aileleri buluştu. Programa, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, Radyo Trafik Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan, taksiciler ve aileleri katıldı. Başkan Fatih Demir, iftara katılan taksiciler ve aileleri ile tek tek sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından ezanın okunmasıyla iftarlar açıldı. Protokol konuşmaları ile devam eden iftar programı tasavvuf müziklerinin dinlenmesiyle son buldu.
“BİZ TAKSİCİLERE YÜKÜ İNSAN OLAN İNSANLAR DİYORUZ”
Ramazan ayında taksicilerle buluşmanın çok önemli olduğunu dile getiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Taksiciler, aileleri ile bu iftara katılarak bizi onurlandırdılar. Biz taksicilere yükü insan olan insanlar diyoruz. Sabahtan akşama kadar insan taşırlar ama insanı taşırken acılarını, mutluluklarını da taşırlar. Mahallenin, milletin nabzını da en iyi taksiciler tutar” diye konuştu.
Taksicilerle yakın olanların taksicilerin yaşadığı sorunları da gördüğünü ifade eden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ise, “Başkanımız Mustafa Demir’e teşekkür ediyoruz. Bu sene 2’incisini yapıyoruz taksiciler iftarının ve taksicilerin aileleri de davet edildi. Taksiciler büyük bir aile, biz de bugün Fatih ailesine taksicileri dahil ettik” dedi.