Sancaktepe Belediyesi tarafından hazırlanan kitap fuarı ve 15 Temmuz resim sergisi açıldı. 145 yazarın okurlarıyla buluşacağı fuarda binlerce eser 10 gün boyunca kitapseverlerin beğenisine sunulurken 15 Temmuz’da yaşananlar da resim sergisinde gözler önüne serilecek.
Beşincisi düzenlenen Sancaktepe Kitap Fuarı ve 15 Temmuz resim sergisi ziyaretçilerine kapılarını açtı. Samandıra Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleşen kitap fuarı ile 15 Temmuz resim sergisine Ak İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile çok sayıda konuk katıldı.
Fuar ve resim sergisinin açılışı öncesinde mehteran takımı sahne aldı. Sonrasında kurdele kesimiyle açılan kitap fuarı ve resim sergisini milletvekilleri ile Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem gezdi.
Fuarı gezen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Beşinci organizasyonumuzu yapıyoruz. 105 yayınevi ve 86 standımızla 10 binlerce eseri kitapseverlerle buluşturduk. Sancaktepe halkı başta gençlerimiz olmak üzere kitap okumaya alıştılar. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi yönelik burada bir resim sergimiz var. Şehitlerimiz anısına 15 Temmuz’un o karanlık geceyi aydınlığa çıkaran şehitlerimiz anısına bu sergiyi de açmış olduk. Tüm şehitlerimize rahmet dilerken yaşayan gazilerimize, yaralı olan gazilerimize Allah’tan şifalar diliyoruz. Ve 15 Temmuz’u çocuklarımızın zihinlerine kazımak istiyoruz. Çünkü 15 Temmuz Çanakkale ruhuyla kazanılmış büyük bir zaferdir. Bu millet 1453’ü, İstiklal harbini, Sarıkamış’ı, Çanakkale’yi nasıl unutmadıysa 15 Temmuz darbe girişimini de unutmayacak” dedi.
145 yazarın bir araya geleceği kitap fuarı 10 gün açık olacak. Kitapseverler fuarı 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.